Babaruhabutik
 

Méretezés

Webáruházunkban a ruhák a címkén található méret alapján kerülnek besorolásra. Tapasztalatból tudjuk, hogy a ruhák méretezése gyártónként eltérő lehet, éppen ezért minden ruhát pontosan lemérünk, és megadjuk a centiméterben mért adatokat. Javasoljuk, hogy elsősorban ezeket az adatokat vedd figyelembe, és hasonlítsd össze gyermeked egy meglévő ruhájával. Érdemes a meglévővel azonos, vagy egy picit nagyobb méretet választani.

Abban az esetben, ha a ruhán nem található címke, a mért adatok alapján soroljuk azt be az általunk megfelelőnek gondolt kategóriába.

Vannak olyan ruhák, amelyeknek a címkéjén két méret is fel van tüntetve (pl. 92-98). Ilyen esetben általában a kisebb méretkategóriában szerepeltetjük a ruhát, így ha még nagy lenne a ruha, később biztosan jó lesz.

A terméklapon a termékjellemzőknél az alábbi mért adatokat adjuk meg:

Hosszúság: a ruha teljes hossza kabát, ing, póló stb. esetén a válltól, nadrág, szoknya esetében a deréktól a ruha aljáig

Ujja hossza: az ujj hosszúsága a válltól, vagy a nyaktól (a terméklapon jelezzük, hogy honnét mérjük)

Mellbőség: póló, ing, kabát, egész ruha stb. mell vonalában mért szélessége

Derékbőség: a nadrág, vagy a szoknya derékban mért szélessége (nem a körmérete). Gumis derék esetén alapállapotban mérjük a derékbőséget, így még pár cm-t rá lehet számolni. Azoknál a nadrágoknál, amelyekben állítható gumi van, a maximális (teljesen kiengedett állapothoz tartozó) szélességet adjuk meg.

Csípőbőség: a nadrág, vagy szoknya csípőrészen mért szélessége

Nadrág belső szárhossza: a nadrág ülepétől a nadrág aljáig mért hosszúság

Fejkörméret: sapka, vagy kalap cm-ben mért körmérete

Cipők méretezése:

A cipők esetében is igaz, hogy a méretezése gyártónként eltérő lehet. Éppen ezért, a cipő mérete mellett megtalálható a cipő belső talphossza is, amely alapján könnyebb kiválasztani a kívánt cipőméretet.

A megfelelő cipőméret kiválasztásához érdemes a gyermek zokniban levő lábát körberajzolni, a teljes hosszát megmérni, majd az így kapott számhoz hozzáadni 7-10 mm-t. Így kapjuk meg a cipő ideális belső méretét.


Értesítés termékfeltöltésről

* kötelező

Keresés

Legújabb termékeink

» No new products at this time