Babaruhabutik
 

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

ÁSZF ÁSZF nyomtatható változat

ÁSZF Adatkezelés nyomtatható változat

 Tartalomjegyzék

1.       A webáruház üzemeltetőjének adatai
2.       Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre.
3.       Rendelési információk.
4.       A vásárlás menete.
5.       Fizetés és házhoz szállítás.
5.1.        Választható fizetési módok.
5.2.        Házhoz szállítás.
5.3.        Házhoz szállítás díjszabása.
5.4.        Felhívás utánvételes csomagok átvételével kapcsolatosan.
6.       Elállás joga.
6.1.        Vásárlástól való elállás joga.
6.2.        Az elállási jog gyakorlásának menete.
6.3.        Megrendeléstől való elállás joga.
7.       Adatkezelési információk
7.1.        Adatkezelő.
7.2.        A szolgáltatást igénybe vevő (továbbiakban felhasználó) adatai
7.3.        Hírlevél
7.4.        Adattörlés, a felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai
7.5.        Jogorvoslat
7.6.        Törvényi hivatkozás.
8.       Információk tulajdonjoga.

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni a Babaruhabutik.hu webáruháznak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve. Jelen dokumentum nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal.

A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

1.   A webáruház üzemeltetőjének adatai

Cég:                                Erdővölgye Kereskedelmi és Szolgáltató Bt
Székhely:                         8754 Galambok Hegyalja utca 12.
Cég képviselője:               Németh Tibor
Cégjegyzékszám:             Cg. 20-06-037219
Bejegyző cégbíróság:        Zala Megyei Cégbíróság 8900 Zalaegerszeg, Deák tér 7
Adószám:                         21354706-2-20
Bankszámlaszám:             75000222-10073090-00000000
A kereskedelmi tevékenység önkormányzati nyilvántartási száma: 5
Szerződés nyelve:            magyar

Tárhelyszolgáltató:

1092 Budapest, Ráday utca 41.
Telefon: 06 21 381 6135
 

Elérhetőségek:

E-mail cím:                      info@babaruhabutik.hu
Levelezési cím:                8754 Galambok Hegyalja utca 12.
Telefonszám:                   +36 30 830 3181

2.   Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

A Babaruhabutik.hu webáruház új és használt gyermekruhákat, kiegészítőket, gyermekjátékokat, forgalmaz.
A megjelenített termékek kizárólag weboldalunkon keresztül, on-line, házhoz szállítással rendelhetőek meg.

A kínált termékek az alábbiak szerint kategorizálhatóak:

- Lány ruházat
- Fiú ruházat
- Kiegészítők
- Gyermekjátékok
- Cipők

A termékekre vonatkozóan megjelenített árak forintban értendők és tartalmazzák a törvényben előírt áfát, azonban nem minden esetben tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költség nem kerül felszámításra.

A termékek főbb jellemzőit az adott termék melletti ismertető tartalmazza. Az ismertető leírás téves értelmezéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk. A weboldalunkon szereplő információkat megfelelő gondossággal kezeljük, mindezek ellenére azokban változás, elírás előfordulhat. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért felelősséget nem vállalunk.

A termékekről igyekeztünk minél jobb minőségű fotót készíteni, de a felhasználók számítógépeinek különböző képernyőfelbontásai miatt minimális színbeli eltérések előfordulhatnak.

3.   Rendelési információk

A vásárlás kizárólag a Babaruhabutik.hu webáruházban való regisztrációt követően lehetséges. Regisztráció nélkül, illetve telefonon megrendelést nem fogadunk el. A regisztráció során megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik fél részére nem adjuk át. (Az adatkezelésről további információk olvashatók az Adatkezelési információk fejezetben.) A megrendelések feldolgozása munkaidőben, munkanapokon 9 és 16 óra között történik.

A megrendelés leadására a megrendelés feldolgozására megjelölt időtartamon kívül is van lehetőség. A munkaidőn kívül beérkezett megrendelések feldolgozása legkésőbb a következő munkanapon megtörténik.

A megrendelésről rendszerünk e-mail-ben automatikusan visszaigazolást küld, amely tartalmazza a megrendelt terméke(ke)t, a termék(ek) árát, a szállítási költséget, a választott fizetési módot, valamint a szállítási és számlázási címet.

Általános teljesítési határidő utánvételes fizetés esetén a megrendelés leadásától számított 2-4 munkanap, banki átutalás, illetve bankszámlára történő befizetés esetén a pénz beérkezését követő 2-4 munkanap.

Banki átutalás/bankszámlára történő befizetés fizetési mód választása esetén a vásárolt termékek ellenértékének kifizetésére 5 munkanap áll rendelkezésére. Amennyiben a megrendelt termékek ellenértéke a rendelés napját követő ötödik munkanapon nem érkezik meg a bankszámlánkra, a megrendelését töröljük.

Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések részben, vagy teljes egészben történő visszautasítására. Megrendelés visszautasításakor – a termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén – az ellenérték részben, vagy egészben a megrendelő részére visszautalásra kerül. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerül sor.

4.   A vásárlás menete

-- A vásárláshoz regisztrálni kell a Babaruhabutik.hu weboldalon, illetve már érvényes regisztráció esetén be kell jelentkezni.

-- A megvásárolni kívánt terméke(ke)t a kosarába kell helyezni. A kosarába helyezett termék(ek) nevét és árát, illetve a kosár tartalmának végösszegét folyamatosan nyomon követheti a kategóriaoldalakon, illetve a Kosár aloldalon, amelyet a ’Kosár’ gombra kattintva érhet el. A kosár aloldalon a ’Vásárlás folytatása’ gombra kattintva további terméke(ke)t helyezhet kosarába,  illetve részben, vagy egészben törölheti kosarának tartalmát a ’Törlés’ gombra kattintva.
-- A termékek kiválasztását követően a kosár aloldalon véglegesítheti rendelését.

- Megtekintheti kosarának tartalmát, a kiválasztott termék(ek) árát, a szállítási költséget, a vásárlás végösszegét.
- Itt van lehetőség kupon érvényesítésére, illetve hűségpontok felhasználására.
- Itt adhatja meg - a fiókjában beállított címek közül kiválasztva - a szállítási és számlázási címet, illetve lehetősége van új cím rögzítésére is, amelyet a rendszer automatikusan elment a személyes adatai közé. A szállítással kapcsolatban üzenetet hagyhat munkatársainknak.
- Itt kell jóváhagyni a szállítási módot. A Babaruhabutik.hu termékeit az MPL szállítja házhoz.
- Itt kell elfogadni az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeket.
- Itt kell kiválasztani a fizetési módot. (A fizetési mód kiválasztására az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek elfogadása után nyílik lehetőség.)

-- Rendelését a ’Megerősítem a rendelést’ gombra kattintva véglegesítheti. A megrendelés fizetési kötelezettséget von maga után! A rendelés megerősítését a rendszer nyugtázza. Átutalásos fizetési mód választása esetén a rendelés megerősítését követően rendszerünk megadja Önnek az átutaláshoz szükséges adatokat.

-- A megrendelés elküldését követően automatikusan e-mail-ben is visszaigazolást kap rendeléséről. Átutalásos fizetési mód választása esetén az átutaláshoz szükséges adatokat is megkapja e-mail-ben. Az e-mail-en történő visszaigazolás kézbesítésének az elmaradását okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége.

5.   Fizetés és házhoz szállítás

5.1.   Választható fizetési módok

Előre utalás: A megrendelt termék ellenértékét, illetve az esetleges szállítási költséget a következő, Dél-Zalai Egyesült Takarékszövetkezetnél vezetett bankszámlára kell utalni: 75000222-10073090. A csomagot az összeg beérkezését követően adjuk át a futárnak.

Utánvét: A megrendelt termék ellenértékét, illetve az esetleges szállítási költséget a csomag átvételekor kell fizetni a futárnak vagy a PostaPont átvételi helyen.

A fizetendő végösszeget a vásárlás során folyamatosan nyomon követheti, illetve visszaigazoljuk a megrendelést nyugtázó e-mail-ben, illetve weboldalunkon bejelentkezést követően bármikor elérhető a ’Fiókom’ menüponton belül a ’Rendeléseim’ oldalon.

A számlát a csomag tartalmazza.

5.2.   Szállítási információk

Webáruházunk termékeit az MPL futárszolgálat (továbbiakban MPL) szállítja házhoz a megadott címre.

Bizonyos feltételek mellett ajánlott levélként is kérhető a szállítás.

A megrendelt terméket kérheti lakcímre (munkahelyre), vagy PostaPontra (postán maradó csomag, MOL PostaPontra).

Lakcímre történő szállítás:

A csomagok kézbesítése munkanapokon történik 8-17 óra közötti időszakban. Az MPL e-mail, vagy sms értesítőt küld a küldemény várható érkezési idejéről. Amennyiben ebben időszakban nem tartózkodik otthon (és van rá lehetősége), szállítási címként célszerű a munkahelyi címet megadni. Az MPL a küldeményt két alkalommal kísérli meg kézbesíteni a címzett részére. Amennyiben az első kézbesítési kísérlet nem vezetett eredményre, az MPL a küldemény érkezéséről és a kézbesítés megkísérléséről értesítőt hagy hátra. Amennyiben a címzett telefonszáma ismert, az MPL egyeztet a címzettel a második kézbesítési kísérlet helyéről és idejéről. Az MPL a következő munkanapon ismét megkísérli a küldemény kézbesítését. A második kézbesítési kísérlet sikertelensége esetén az MPL a címhelyen ismételten értesítőt hagy, amelyen feltünteti azt a postahelyet, illetve őrzési időt, ahol és ameddig a jogosult a csomagot átveheti.

Az át nem vett csomagok visszaküldési költségét a megrendelőre terheljük.

Kérjük, hogy a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni. Amennyiben a termékeken sérülést észlel, kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólag, jegyzőkönyv nélkül reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

A postán maradó és Mol PostaPontra történő kézbesítés módjáról és előnyeiről itt tájékozódhat.

Ajánlott levélként történő szállítás feltételei:

-a csomag súlya nem haladhatja meg a 2 kg-ot

-a csomag maximális mérete 900mm (szélesség, hosszúság, magasság együttvéve)

-csak előreutalásos fizetési mód választható

5.3.   Szállítási díjak

Házhoz szállítás előreutalást követően: 860 Ft (500 g csomag súly alatt ajánlott elsőbbségi levélként, 500 g súly felett futárszolgálat )

Házhoz szállítás utánvéttel: 1100 Ft

PostaPont előreutalást követően: 810 Ft

PostaPont utánvéttel: 990 Ft

Ajánlott levél díjai: -100g-ig  470 Ft

                              -250g-ig  510 Ft

                              -500g-ig  710 Ft

                              -750g-ig 1000 Ft 

                              -2kg-ig  1185 Ft

10.000 Ft rendelési összeg felett a kiszállítás ingyenes.

 

5.4.   Felhívás utánvételes csomagok átvételével kapcsolatosan

Kérjük, hogy kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termék(ek)et, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni a termék(ek) ellenértékét és a szállítás díját a futárnak!

Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díját a megrendelőre terheljük, újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! (Kivételt jelet ez alól a sérülés miatt – jegyzőkönyv felvételét követően – visszaküldött csomag.)

6.   Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 45/2014. (II. 26.)  Kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 napon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

 A fogyasztó elállási jogát  a csomagban megtalálható  nyilatkozat-minta felhasználásával, vagy az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján gyakorolhatja.

(Jelen tájékozató hiányában jogosult a fogyasztó 12 hónap elteltéig gyakorolni az elállás jogát.)

A webáruház kötelezettségei a fogyasztó elállása esetén

  Ha a fogyasztó eláll a távollevők között kötött szerződéstől, webáruházunk haladéktalanul, de legkésőbb az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül visszatéríti a fogyasztó által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket is.

 Elállás  esetén a vállalkozás a fogyasztónak visszajáró összeget a fogyasztó által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A fogyasztó kifejezett beleegyezése alapján webáruházunk a visszatérítésre más fizetési módot is alkalmazhat, de a fogyasztót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti.

 Ha a fogyasztó kifejezetten egy költségesebb szállítási módot választ, webáruházunk nem köteles visszatéríteni az ebből eredő többletköltségeket.

 Termék adásvételére irányuló szerződés esetén webáruházunk mindaddig visszatarthatja az összeget, amíg a fogyasztó a terméket vissza nem szolgáltatta, vagy kétséget kizáróan nem igazolta, hogy azt visszaküldte; a kettő közül a korábbi időpontot kell figyelembe venni!

 A fogyasztó kötelezettségei elállása vagy felmondása esetén

 Ha a fogyasztó  eláll a távollevők között kötött szerződéstől, köteles a terméket haladéktalanul, de legkésőbb az elállás közlésétől számított 14 napon belül visszakülden.  A visszaküldés határidőben teljesítettnek minősül, ha a fogyasztó a terméket a határidő lejárta előtt elküldi.

A fogyasztó kizárólag a termék visszaküldésének közvetlen költségét viseli.

 A fogyasztó köteles a termék rendeltetésszerű használatára. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károk a fogyasztót terhelik.

6.3.   Megrendeléstől való elállás joga

Amennyiben rendelését tévesen adta le, lehetősége van rendelésének törlésére.

Kérjük, hogy ebben az esetben e-mail-ben, vagy telefonon tudassa velünk rendelése számát, vagy ha csak rendelése egy részét szeretné töröltetni, akkor a termék cikkszámát.

Ha a vételárat banki átutalással, vagy bankszámlára történő befizetéssel már kiegyenlítette, és eláll a rendeléstől, visszautaljuk az összeget.

A megrendelt termék futárszolgálatnak történő átadását követően rendelést már nem áll módunkban törölni.

7.   Adatkezelési információk

7.1.   Adatkezelő

Az adatok kezelője az Erdővölgye Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. (adószám: 21354706-2-20, cégjegyzékszám: Cg.20-06-037219, levelezési cím: 8754, Galambok, Hegyalja utca 12.), amely a Babaruhabutik.hu webáruház tulajdonosa.

7.2.   A szolgáltatást igénybe vevő (továbbiakban felhasználó) adatai

A Babaruhabutik.hu webáruház számára alapvető a felhasználók személyes adatainak védelme.

Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy adatait a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tároljuk.

A megrendelés teljesítése és a vételár kiszámlázása érdekében az alábbi adatokat kérjük el Öntől:

- név
- lakcím
- szállítási cím (ha eltér a lakcímtől)
- számlázási cím (ha eltér a lakcímtől)
- e-mail cím
- telefonszám (opcionálisan megadható)
- születési idő (opcionálisan megadható)

A Babaruhabutik.hu webáruház használata során a rendelkezésünkre bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére azokat nem adjuk át. Ez alól kivételt jelentenek az alvállalkozónak megadott azon adatok, amelyek nélkül a rendelés teljesítése nem kivitelezhető. Ilyenek jellemzően a futárszolgálat (mint alvállalkozó) részére megadott adatok (név, szállítási cím, telefonszám). Az alvállalkozók azonban a cégünk által átadott személyes adatokat semmilyen módon nem jogosultak megőrizni, felhasználni, vagy harmadik fél részére átadni.

Amennyiben törvényi előírás alapján a weboldal üzemeltetője köteles a megkereső hatóság részére a weboldalon regisztráltak személyes adatait kiadni, és annak minden feltétele adott, úgy a kérésnek eleget tesz. Ezt a szolgáltatás igénybe vevője (felhasználó) tudomásul veszi, és ez ellen kifogást nem emel.

A webáruház böngészése során technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból, amelyek tartalmazzák a felhasználó IP címét, a látogatás időpontját, a látogatott oldal URL-jét. Ezek az adatok személyes azonosításra nem használhatók. Ezen adatokat a Babaruhabutik.hu webáruház kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére.

A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezni a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban, azonban cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra.

A rendelés után számla készül. A számlák másolati példányainak a tárolása a hatályos jogszabályokban előírt módon és ideig történik.

7.3.   Hírlevél

A Babaruhabutik.hu weboldalon való regisztrációval automatikusan feliratkozik hírlevélküldő szolgáltatásunkra. Hírlevelünkre regisztráció nélkül is feliratkozhat termékfeltöltésről szóló értesítés kérésével weboldalunkon, vagy közösségi oldalunkon.
A webáruház által biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat bizalmasan kezeljük, harmadik fél részére azokat nem adjuk át. Leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján elhelyezett linkre való kattintás által biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Hírlevelet kizárólag azoknak küldünk, akik feliratkoztak rá, illetve nem törölték feliratkozásukat.
Hírleveleinkben kizárólag a Babaruhabutik.hu webáruházhoz kapcsolódó információkat  – elsősorban termékfeltöltésről, akciókról szóló értesítést – továbbítunk. Más cégek által szponzorált cikkeket, direkt marketing anyagokat nem küldünk Önnek.

A hírlevélről való leiratkozás nem azonos a regisztráció során megadott (illetve a későbbiekben esetlegesen módosított) adatok teljes törlésével.

7.4.   Adattörlés, a felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai

Az adatkezelés jogalapja a felhasználók önkéntes hozzájárulása.

Személyes adataik kezeléséről a felhasználók tájékoztatást kérhetnek. Az adatkezelő, kérésre 30 napon belül tájékoztatást ad az érintettnek az általa kezelt adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatkezelő nevéről, címéről és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy kik és milyen célból kapják, vagy kapták meg az adatokat. A tájékoztatás az adatkezelő levelezési címén, vagy e-mail címén kérhető.

A felhasználó bármikor kérheti személyes adatainak helyesbítését, törlését írásban az adatkezelő levelezési címén, vagy e-mail címén.

A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja a Babaruhabutik.hu Általános Szerződési és Felhasználási Feltételeit, és annak részeként az adatkezelési elveit.

Fenntartjuk magunknak a jogot az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek, valamint az adatkezelési elvek bármikori, előzetes bejelentés nélküli megváltoztatására, de ezen dokumentumokat mindig elérhetővé tesszük honlapunkon.

A weboldalunkon szereplő információkat megfelelő gondossággal kezeljük, mindezek ellenére azokban elírás előfordulhat. Az adatbázisban szereplő esetleges hibákért, elírásokért, az azokból eredő esetleges károkért felelősséget nem vállalunk.

7.5.   Jogorvoslat

Amennyiben a személyes adatai kezelésével kapcsolatban kérdése, kérése, vagy problémája merül fel, vegye fel velünk a kapcsolatot elérhetőségek vaalmelyikén.

Amennyiben azt tapasztalja, hogy cégünk nem az itt megjelölt elvek alapján kezeli az adatokat, akkor jogorvoslatért kérjük, forduljon a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz.

7.6.   Törvényi hivatkozás

Adatainak kezelésekor az Adatvédelmi Törvénynek megfelelően járunk el. Ide vonatkozó törvényi hivatkozás: a 2011. évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról.

ÁSZF Adatkezelés nyomtatható változat

8.   Információk tulajdonjoga

Kijelentjük, hogy a Babaruhabutik.hu webáruház tulajdonosa, az Erdővölgye Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. (adószám: 21354706-2-20, cégjegyzékszám: Cg.20-06-037219, levelezési cím: 8754, Galambok, Hegyalja utca 12.) birtokolja a weboldalon megjelenő információkat. Tilos a Babaruhabutik.hu oldalairól származó információk engedély nélküli másolása, más oldalakon történő megjelentetése.

ÁSZF ÁSZF nyomtatható változat

 


Értesítés termékfeltöltésről

* kötelező

Keresés

Legújabb termékeink

» No new products at this time